Tipy na víkend: stavění máje, přehlídka automobilové techniky nebo farmářský den

Tento víkend jsme pro vás vybrali pozvánky na akce všeho druhu. Na své si přijdou milovníci umění, automobilové techniky i dobrého vína.

Stavění máje – zahájení návštěvní sezony ve Skanzenu Strážnice

  • 28. dubna, Skanzen Strážnice

Poslední dubnový víkend zahájí ve Strážnici návštěvní sezonu místního skanzenu. A jak jinak než stavěním máje s hudebním doprovodem. Akce Stavění máje se zúčastní členové folklorních souborů ze Strážnice a blízkého okolí v doprovodu zpěvu dívek a chlapců folklorních souborů.

Brno Art Week

  • 23. do 28. dubna 2019, Brno

Jubilejní 10. ročník nabídne bohatý program v galeriích i ve veřejném prostoru. Těšit se můžete na vernisáže, komentované prohlídky výstav, galerijní animace, výtvarné dílny, odborné kolokvium, čtení, diskuze, performance, umělecké akce a především také na Open Studios – „otevřené dveře“ uměleckých ateliérů.

Slavnost oskoruší 2019

  • 27. dubna, 13 – 22 hodin, Tvarožná Lhota

Oslava začne ve 13 hodin ve společenském sále ve Tvarožné Lhotě. Čeká vás košt oskorušových a ovocných destilátů, domácí zabíjačka a pokrmy z oskoruší, prodej stromků a jiných vzácných dřevin, seminář a poradna pro pěstitele. Těšte se i na soutěž Oskoruše nejkrásnější a pasování Nositelů oskorušové tradice.

Přehlídka automobilové techniky aneb To bude jízda!

  • 27. – 28. dubna, Terezy Novákové 64, Brno-Řečkovice

Depozitáře s automobilovou technikou otevírá opět po roce Technické muzeum v Brně. Historická užitková vozidla, autobusy, hasičskou techniku i vojenskou si budou moci zájemci prohlédnout poslední dubnový víkend v areálu bývalých kasáren na ulici Terezy Novákové 64 v Brně-Řečkovicích.

Farmářský den ve Znojmě

  • 28. dubna, 14 – 17 hodin, Minoritský klášter ve Znojmě

To je farmářský trh s prezentací regionálních výrobců a pěstitelů. Čeká vás uvedení nové knihy Divoký zelinář s ochutnávkou menu z planých rostlin Rostliny na talíři a cimbálová muzika Dyjavánek. Tento víkend bude otevřen poprvé v sezóně i znojemský hrad s rotundou sv. Kateřiny!

Festival otevřených sklepů – Jaro na Podluží

  • 27. – 28. dubna, Podluží

Jako vždy a pokaždé jinak, to je 30 otevřených sklepů v pěti obcích (Moravská Nová Ves, Mikulčice, Hrušky, Prušánky a Moravský Žižkov), 300 vín k volné degustaci, kyvadlová doprava mezi obcemi a vinařský, gastronomický a kulturní program od soboty do neděle. Tentokrát v regionu Podluží, „malovaném kraji“ na moravskoslovenském pomezí. Registrační místo je v Moravské Nové Vsi.

autoři: Radek Bortlík , lop
Spustit audio