Striktní styl v šatníku i v kuchyni: Návštěva u Evy Che, múzy českých návrhářů

4. květen 2021

Móda a kulinářství, to jsou dva světy, ve kterých se pohybuje Eva Che. Modelka, módní influencerka a múza nejen českých designérů preferuje ve vaření i v oblékání černou barvu: „Mám ráda noc a temné věci, i když v poslední době se do mého šatníku dostávají i barvy. Při vaření ráda používám přírodní černá barviva, jako sépiový inkoust nebo černé uhlí,“ říká. Poslechněte si, proč vždy kombinuje dámské a pánské oblečení a jak se v jejím stylu odráží vztah k vlastnímu tělu.

Eva pracuje v pobočce jednoho z nejznámějších italských módních domů na Pařížské ulici v Praze. Její šatník skrývá luxusní kousky od světových značek, modely od lokálních návrhářů i unikátní úlovky z vintage obchodů.

„Mám ráda poloformální styl, i na doma často nosím košile s kravatou a oblekové nebo kožené kalhoty,“ říká a vede nás skrz minimalistickou kuchyni s velkým expresivním obrazem od Vladimíra Skrepla do přísně černé ložnice.

Probíráme se jejím nejoblíbenějším oblečením. Vedle pánských sak a starých motorkářských bund jsou to i velmi feminní věci. „Letos se chystám nosit třeba tuhle bílou latexovou minisukni od LAFORMELA. Dřív jsem preferovala hlavně kalhoty, pánský styl, ale teď, když jsem se ostříhala úplně nakrátko, oblékám i víc ženské oblečení,“ vysvětluje Eva.

Podle jakých pravidel Eva Che kombinuje dámskou a pánskou módu? V čem jí vyhovují staré uniformy? Jak je její oblékání provázané se vztahem k vlastnímu tělu? A proč se rozhodla pro originální geometrické tetování, které připomíná korzet? Poslechněte si v podcastu Šatníky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.