Středeční Noční linka: Věk a vedoucí funkce

4. červenec 2018

Poslala mi dopis posluchačka, je jí přes padesát roků, na své pracovním postu je už řadu let a před časem se na vedoucí pozici dostal mladý muž.

Posluchačka si s ním nerozumí a od té doby do zaměstnání chodí nerada, bojí se a nejraději by změnila místo. Je pro ni ale, zejména kvůli věku, obtížné jinou práci najít.

Také z vlastní zkušenosti znáte podobný příběh? Myslíte si, že by například vysokou pozici ředitele či manažera měl zastávat někdo s více zkušenostmi, tedy člověk starší? A platí rovnice, že starší = zkušenější? Jaký máte na tuto problematiku názor vy?

Myslíte si, že by starší lidé v důchodovém věku měli uvolnit místo mladým? Platí tahle rovnice třeba v IT oborech nebo v medicíně?

Na téma mládí versus stáří, dlouholeté praktické, např. operatérské zkušenosti a nováček na operačním sále?

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.