Středeční Noční linka: Tradice a zvyky vašeho kraje, které dosud udržujete!

12. únor 2020

V čem je podle vás váš region výjimečný, v čem drží tradici? Na co jste tam u vás hrdí? Čím se můžete pochlubit? Jaké tradice a zvyky dosud udržujete ve vašem regionu a v tomto období? Koná se u vás masopust, zabíjačky nebo vesnické zábavy? Účastníte se? V čem spatřujete výjimečnost vašeho regionu, co se u vás podařilo uchovat a udržet?

Každý kraj nebo region má své tradice a zvyky. Jiný kraj, jiný mrav, říká se a platí to i o naší zemi. Žijeme v nádherné republice, která nabízí nespočet pokladů, skvostů, kulturního dědictví i regionálních tradic. Lidé se je snaží udržovat a předávat dalším generacím. Tam,kde je vytvořen vztah, to jde lehce, takové zvyky se dědí z generace na generaci už v rodinách.

Čemu se věnujete tam u vás, co si chráníte a opečováváte. V čem je podle vás váš region výjimečný a na co můžete být hrdí? Na vaše regionální příběhy a vyprávění se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio