Středeční Noční linka: Nezachráním celý svět, ale kdybych zachránil někoho nebo něco, má to smysl

25. září 2019

Také si to říkáte a nejen říkáte, ale i konáte? Komu jste pomohli? Zachránili život? Člověku, zvířeti? Pustili jste se do ochrany přírody, zvelebili nějaký kout? Udělali něco pro druhé a pomohli i dalším lidem?

Každý zachráněný lidský nebo zvířecí život má smysl a je obrovským dobrodiním. Jsou lidé,kteří nezištně a s láskou pomáhají, když vidí, že je potřeba. Naše chování a náš vztah k planetě a všemu živému vypovídá o naší vyspělosti.

I když jeden člověk nezachrání celý svět, může pomoci a přispět k tomu, aby se nám lépe žilo. A pokud každý jednotlivec udělá něco prospěšného a nebude myslet jen na své zájmy a potřeby, pak to má smysl.

Do čeho jste se pustili vy, v čem jste pomohli přírodě, lidem, němým tvorům? Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.