Středeční Noční linka: Myslet na druhé, ale nezapomínat přitom na sebe

13. květen 2020

Dokážete si udělat čas pro sebe a na sebe? Hýčkáte se, dopřáváte si to, co máte sami rádi? Možná máte pro sebe vyhrazen nějaký den, kdy se věnujete opravdu jen sobě, tomu co vás nabíjí a těší - kultura, cvičení, masáže, jiný relax? Co děláte sami pro sebe, abyste měli sílu a energii vydržet a pomáhat druhým? 

Nemysleli jste na sebe a odnesli to, třeba po zdravotní stránce? Na základě jaké životní zkušenosti jste se začali více starat o sebe, své tělo, duši, více odpočívat a dělat si radosti?

Pomáhat druhým je jistě chvályhodné a měl by to být i smysl našeho života. Aby ovšem člověk mohl pomáhat druhým musí mít sám dost sil a být v kondici, jinak hrozí, že zátěž nevydrží.

Kde čerpáte sílu a energii, co děláte pro sebe a nebo na sebe zapomínáte a věnujete veškerý čas jen druhým? Na vaše příběhy se těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.