Streamingová služba Netflix začne nabízet v Česku mobilní hry, některé v lokalizované podobě

2. listopad 2021

Od středy 3. listopadu přidává streamingová služba Netflix do své nabídky pět her, které si mohou stávající předplatitelé zahrát buď na mobilních telefonech nebo na tabletech s operačním systémem Android, později je doplní i systém iOS. Mezi tyto hry patří například Stranger Things: 1984 nebo Stranger Things 3: The Game. Na novém obsahu bude Netflix dále pracovat a rozvíjet ho.

Na profilu každého předplatitele Netflixu se na mobilních telefonech nebo tabletech, které běží na Androidu, během středy 3. listopadu objeví nová záložka s nabídkou her. Globálně se jich uvádí celkem pět, lokalizované do češtiny budou zatím dvě z nich. Pokud si však uživatel svůj profil nastaví v angličtině, hrát je bude možné všechny, jen bez titulků. Jedná se o Stranger Things: 1984, Stranger Things: The Game, Card Blast, Shooting Hoops a Teeter Up.

Všechny hry jsou přístupné dětem od 12 let, nebudou tedy součástí dětských profilů. „Baví nás hry všeho druhu a také rádi bavíme naše členy. Proto jsme se nemohli dočkat, až světu představíme Hry Netflix. Ať už hledáte hru, kterou si zkrátíte dlouhou chvíli, nebo se chcete nechat ještě víc vtáhnout do svého oblíbeného příběhu, v našem herním katalogu bude určitě z čeho vybírat,“ uvedl při této příležitosti Mike Verdu, viceprezident pro vývoj her v Netflixu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související