Startér se vrací v plné parádě. Takže i s novinkou od Smile!

7. leden 2019

Po vánoční pauze, v níž jsme hejtovali hlavně naše vlastní demáče, se konečně vracíme k vašim hitovkám. Novoroční letargii narušují dvě energické pecky. Jedna od samozvaného krále punku Tommyho Trumpa, druhá od našich oblíbenců Smile.

„Je pro úspěch ve Startéru nutné být na sociálních sítích?“ ptal se nás Tommy Trump, kluk s vizáží Johnnyho Rottena, který píše roztomile zdvořilé maily. Poslal nám song Selftitled a my ho nasadili, protože má grády, protože se v něm před kratičkým kytarovým sólíčkem řve „sólo“, no, a prostě protože je to jalový a krásný.

První kolo hitparády neobjevených roku 2019 by ale vůbec nemohlo odstartovat, kdybychom nepustili písničku, která nám do schránky přišla jako dárek těsně před ježíškem. Vrátili se Smile! Kapela, která v podstatě nahrála naši hymnu – Two Is Better Than One. Teď je tu song Love Is Blind. Méně Beatles, ale pořád celkem dost Police. Tolik energie, tolik dvojhlasů! Tolik basových sólíček! Instant favorite letoška. Tak schválně, kdo to překoná?

Posílejte songy na starter@rozhlas.cz, posílejte hlasy svým favoritům a hlavně buďte v roce 2019 dobrý!

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.