Startér cestuje v čase do osmdesátkového pekla s Ar1gato a medituje u dronových BLACKSEA

18. únor 2019

„Přihláška?“ stálo v předmětu mailu, který nám na adresu starter@rozhlas.cz poslal producent Ar1gato. V příloze písnička a to je všechno. O tomhle člověku nevíme nic. Prozkoumali jsme alespoň jeho SoundCloud  a na něm našli taneční tracky s tepající basou, opulentními synťáky a pekelnou tematikou.

Track Inferno, který nám Ar1gato poslal, zní fajn. Všechno v něm správně bouchá, kroutí se to, pumpuje. Jenom to vlastně není track. Spíš smyčka, kterou by člověk mohl donekonečna poslouchat třeba v intru staré počítačové střílečky, při které se stydí zvolit nejlehčí úroveň. Zatím je to prostě trochu moc „piece of cake“. Chtělo by to novou hru a úroveň „let’s rock“.

BLACKSEA je pražská čtveřice s láskou k minimalismu, který je cítit už na samotném coveru jejich debutového, eponymního EP. Černá barva, bílý text, toť vše. Hudba je na tom podobně. Svou první desku natočili BLACKSEA naživo ve studiu Jámor. Žádné opravy, žádné edity, prostě tak, jak to je. Track Wolves se vleče pomalu jako ledoborec a na posluchače musí působit až hypnoticky. Možná proto máme pocit, že mají Wolves blíž k dronu než k rocku. BLACKSEA rozmontovali tvrdou rockovou hudbu na prvočinitele.

Kdo nás definitivně přesvědčil o svém talentu? Koho bychom už teď rádi poslali na finálový Startér Showcase, který se bude konat 6. 5. v café V lese? Zahlasujte pro svého favorita a zhaťte tak naše hitparádové plány! Nebo nám zamotejte hlavu vlastní peckou, čekáme ji na adrese starter@rozhlas.cz!

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.