Spartu čeká jeden z nejméně oblíbených stadionů, na zlínské Letné vyhrála ze sedmi zápasů jeden

13. únor 2016

Fotbalová Sparta hrála ve Zlíně sedm prvoligových zápasů. Jednou vyhrála, jednou remizovala a hned pětkrát odešla bez bodu. Z historického pohledu se letenským z Prahy na zlínské Letné zkrátka nedaří. Dnes mají k dispozici pokus číslo osm.

„Zlín je doma nebezpečný, strašně silný a my se musíme na zápas dobře připravit,“ přiznal před duelem s moravským klubem sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Nemůže asi mluvit jinak, bez respektu k soupeři se uspět nedá. Zlín bere utkání s nejslavnějším tuzemským klubem jako svátek i výzvu.

„Sparta je jednoznačný adept na titul, mají nejlepší hráče ligy. Takže když my, provinční klub ze Zlína, uhrajeme se Spartou bod, tak určitě se počítá,“ říká nový zlínský kapitán Tomáš Poznar.

Jeho slova znějí ale možná až zbytečně pokorně. Spartu čeká specifické prostředí, vyprodaný stadion a možná i duch dávných proher, věří trenér Bohumil Páník, který se byl na Spartu nedávno podívat.

„Viděl jsem to utkání se Žilinou. Byla jiná sestava na první poločas a druhý poločas. Tam hodně ovlivňuje způsob jejich hry přítomnost, nebo nepřítomnost Matějovského,“ vysvětluje trenér, jehož herní rukopis vynesl nováčka až na šesté místo v průběžné tabulce.

Ve Zlíně se také chystá jeden velký návrat. Po roce a půl vyběhne k ligovému zápasu stále obrovský talent českého fotbalu Antonín Fantiš.

„Toník nám už v Turecku ukázal, že to zvládá. Takže myslím, že prostor dostane. Má ty kvality a chce je znovu ukázat a restartovat svoji kariéru. A já věřím, že se mu to tady povede,“ dodává Bohumil Páník.

Napilno budou mít i policisté a bezpečnostní agentury. Čekají se stovky sparťanských fanoušků, především těch moravských.

„Zápas je vyhodnocený jako rizikový. Nebudeme pouštět lidi na celou severní tribunu, ale jen do sektoru hostí. Jsme připraveni na to, že tam bude v kleci nějakých 370 až 400 lidí,“ vysvětluje ředitel zlínského klubu Jakub Holcman. Utkání začíná na zlínské Letné ve 14 hodin.

autor: pes
Spustit audio