Soud zamítl žalobu bývalého nájemce Pivovaru Vyškov, po pronajímateli žádal 67 milionů korun

Vyškovský soud podle zjištění Českého rozhlasu zamítl žalobu bývalého nájemce tamního pivovaru na státní podnik Jihomoravské pivovary, který vlastní budovu a výrobní technologie.

Společnost Czech Beverage Industry Company žádala 67 milionů korun jako náhradu za ušlý zisk a poškození dobrého jména firmy. Tvrdila, že údajné závady na technologii mohly za nekvalitní pivo. Soud dal ale zapravdu státnímu podniku. Protistrana zvažuje podání odvolání.

Čtěte také

„Zatím není k dispozici písemné vyhotovení rozsudku, proto nemůžeme blíže komentovat důvody rozhodnutí soudu k zamítnutí tohoto nároku,“ komentoval verdikt mluvčí ministerstva zemědělství Vojtěch Bílý. Právě ministerstvo je jediným akcionářem podniku.

Czech Beverage Industry Company další postup zváží po písemném vyhotovení rozsudku. „Rozsudek nás doslova šokoval, je pro nás těžko uvěřitelné, jak mohl od 1. ledna dosazený soudce v rámci svého prvého jednání vynést rozsudek,“ říká jednatel firmy Jiří Kopenec.

Spor o příčinu nekvalitního piva trvá už šest let. V dalším sporu naopak Jihomoravské pivovary žalují Kopencovu firmu kvůli neplacení nájemného. To blokuje i možný prodej areálu pivovaru, nebo jeho převedení do majetku Vyškova. Město o něj dlouhodobě projevuje zájem.

Spustit audio

Související