Sobotní společná vyjížďka Vysočinou upozorní na bezpečnost motorkářů

18. květen 2019 06:00

Policie chystá na sobotu 18. května druhý ročník společné vyjížďky motocyklistů a policejních hlídek nazvané Začněme spolu aneb kolama dolů.

Účastníci vyrazí v 9:30 z parkoviště u Ski Hotelu v Novém Městě na Moravě. Akce má přispět k větší bezpečnosti motocyklistů na silnicích. Jen do konce dubna letos v kraji řešila policie 15 nehod s účastí motocyklistů, jeden z nich po nehodě zemřel, uvedla tiskové zprávě mluvčí policie Dana Čírtková.

Těžká zranění

Dva motocyklisté se při letošních nehodách těžce zranili a dalších deset lehce. Pouze dva motocyklisté vyvázli z nehody bez zranění. V jednom případě policisté zjistili, že řidič motocyklu pil před jízdou alkohol.

V roce 2018 zemřelo na Vysočině pět motocyklistů. Policie registrovala 133 nehod s účastí motorkářů. V 85 případech nehodu zavinil řidič motorky, uvedla Čírtková.

250 motocyklů

Sobotní vyjížďka, která je určená přibližně pro 250 motocyklů, povede přes Přibyslav a Stoky a skončí na jihlavském polygonu. Programu na něm se budou moci zúčastnit i další řidiči motorek.

Preventivní akci připravilo Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky ve spolupráci s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů. Postupně se koná na různých místech v ČR. Letošní ročník odstartoval 20. dubna na Litoměřicku. 

zdroj: ČTK
Spustit audio