Slovo sněhánky vzniklo při moderování počasí, říká Michaela Dolinová

9. srpen 2019
Herečka a moderátorka Michaela Dolinová

Před 25 lety chtěla moderovat zpravodajství v televizi, ale neudělala kamerové zkoušky. Přesto se na ni po čase usmálo štěstí a začala uvádět počasí. Nyní je známou moderátorkou, herečkou a dokonce i zpěvačkou. Michaela Dolinová Xaverovi například prozradila, jak vzniklo známé slovo „sněhánky“, kde tráví volný čas s rodinou nebo v čem ji nyní můžete vidět.

Michaela Dolinová dělala v roce 1994 konkurz na komerční televizi, protože chtěla moderovat zpravodajství. Bohužel se ji ale nepovedly kamerové zkoušky. Herectví v tu dobu nebylo její nejsilnější stránkou, protože často dávala najevo své pocity. Pak ale dostala nabídku moderovat počasí, kde působila celkem deset let. Právě tam vzniklo díky přeřeknutí legendární slovo „sněháňky“.

Na chalupě relaxuje

Michaelu naplňuje relaxování na chalupě. Proto se s rodinou rozhodli koupit chalupu u České Lípy a postupně ji dávali dohromady. Teď tam společně tráví téměř veškerý volný čas. V rozhovoru přiznala, že by jednou na chalupě ráda fungovala jako sportovní babička pro svá vnoučata. Zatím je ale „pouze“ maminkou dvou dospělých dcer.

Divadlo pro děti je těžká disciplína

O hraní pro děti říká, že je to těžká disciplína, která člověka neuvěřitelně obohacuje. Líbí se jí, že děti jsou upřímné a dají jasně najevo svoje pocity. S kolegou Láďou Ondřejem hrají pro žáky sedmých až devátých tříd v představení Trapas nepřežiju aneb Ten řízek nezvedej. Formou příběhu děti učí tomu, jak by se měly chovat ve společnosti, v autě, na rautu a v podobných situacích.

Michaela Dolinová hraje převážně divadlo pro dospělé diváky. Nyní ji můžete vidět v Divadle Semafor v představení Domácí štěstí společně s Ivou Hüttnerovou a Davidem Suchařípou. „Hrajeme ho už asi pět let. V současné době hraji v představení Čarodějky v kuchyni, které vypráví o dvou kuchařkách, které vaří v přímém přenosu v regionální televizi.“

Zajímá vás, kde byla Michaela Dolinová s rodinou na dovolené a proč jezdí stále na stejné místo? Nebo jakou kuchyni má ráda? Poslechněte si záznam pořadu.

autoři: Luboš Xaver Veselý , jp
Spustit audio