Slovensko na dva týdny zpřísňuje režim na svých hranicích. Důvodem je mezinárodní konference a motorkářský sraz

24. květen 2023 10:59

Slovensko od 24. května do 8. června 2023 zpřísňuje režim na hranicích s Českou republikou, Rakouskem, Maďarskem a Polskem. Ty je v tomto období možné přecházet jen přes oficiální hraniční přechody a je nutné počítat s případnou policejní kontrolou.

Na území Slovenska se v následujích čtrnácti dnech koná hned několik velkých akcí, kvůli kterým se rozhodlo s zpřísnění vstupu do této země. V Bratislavě se uskuteční velká mezinárodní bezpečnostní konference Globsec, které se zúčastní významné politické a jiné osobnosti veřejného života z Evropy i z ostatních částí světa. Ministerstvo vnitra označilo za bezpečnostní riziko také akci motocyklového klubu Hells Angels, která je naplánovaná na začátek června.

Na Slovensko bude možné v obdoví od 24. května do 8. června přijet jen přes oficiální hraniční přechody, kde budou namátkově probíhat policejní kontroly. Obnovením kontrol na hranicích chtějí slovenské bezpečnostní složky zabránit příjezdu lidí, kteří by mohli ohrozit veřejný pořádek na obou těchto akcích.

Slovenští policisté doporučují, aby lidé měli pro urychlení odbavení na hranicích nachystané cestovní doklady (pasy nebo občanské průkazy), a to včetně dokladů dětí.

Spustit audio

Související