Sklo je zázrak. Studenti z Valašského Meziříčí sbírají ceny na soutěžích

10. listopad 2017
Zprávy ze Zlínska

Její žáci dostávají ocenění na mezinárodních soutěžích a nemají problémy s uplatněním ani po skončení studia. Sklářská škola ve Valašském Meziříčí, jediná svého druhu na Moravě, si tak na nezájem studentů stěžovat nemůže.

A studenty si chválí také jejich vyučující. „Jsou kreativní. Dokazuje to i to, že letos přivezli třináct ocenění z mezinárodních soutěží,“ říká jeden z pedagogů Josef Divín.

Podle něj je práce se sklem úžasná. „Na sklo se díváme jako na zázrak. Je to úplně jiný materiál než je třeba kov, dřevo nebo plast,“ vysvětluje.

„Ke studiu mě přivedli rodiče. Už od malička jsem se zabývala umění a chtěla jsem to dál rozvíjet,“ vysvětluje jedna ze studentek Johana Hrušková. Ta letos uspěla v celostátní soutěži na téma Andělská křídla.

Zástupce ředitelky meziříčské školy Jiří Tesař potvrzuje, že zájem o školu je velký. A to i kvůli tomu, že uplatnění absolventů je příznivé. Studenti tak míří jak do sklářského průmyslu, tak také do grafických a reklamních studí. Ke spolupráci si ji vybrali také designéři ze zlínské Univerzity Tomáše Bati

autor: rv
Spustit audio