Sekaná s dýní hokkaido z Letovic
Dnešní recept pochází z jednoho z minulých ročníků Dnů zdraví v Letovicích. A dýni do sekané zpracovává tak dobře, že ji možná někteří ani nepoznají.
Budete potřebovat:
500 g mletého masa
200 g nahrubo nastrouhané dýně
2 rohlíky předem namočené v mléce/vodě
3 vejce
3 stroužky česneku
1 cibule
majoránka
sůl, pepř
hořčice na pomazání
Postup:
1. Cibuli nadrobno nahrájíme, česnek prolisujeme.
2. Rohlíky vyždímeme a všechny suroviny smícháme.
3. Podle chuti osolíme a opepříme.
4. Vytvarujeme šišku na vymazaném plechu/pekáčku, potřeme hořčicí a dáme péct do rozpálené trouby.
5. Podlijeme trochou vody a pčeme nejprve asi 15 minut při 200 stupních, poté teplotu snížíme na 180 stupňů a dopékáme asi ještě 45 minut.
6. Průběžně přeléváme výpekem.
7. Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka