Sekaná s dýní hokkaido z Letovic

Dnešní recept pochází z jednoho z minulých ročníků Dnů zdraví v Letovicích. A dýni do sekané zpracovává tak dobře, že ji možná někteří ani nepoznají.

Budete potřebovat:

500 g mletého masa
200 g nahrubo nastrouhané dýně
2 rohlíky předem namočené v mléce/vodě
3 vejce
3 stroužky česneku
1 cibule
majoránka
sůl, pepř
hořčice na pomazání

Postup:

1. Cibuli nadrobno nahrájíme, česnek prolisujeme.

2. Rohlíky vyždímeme a všechny suroviny smícháme.

3. Podle chuti osolíme a opepříme.

4. Vytvarujeme šišku na vymazaném plechu/pekáčku, potřeme hořčicí a dáme péct do rozpálené trouby.

5. Podlijeme trochou vody a pčeme nejprve asi 15 minut při 200 stupních, poté teplotu snížíme na 180 stupňů a dopékáme asi ještě 45 minut.

6. Průběžně přeléváme výpekem.

7. Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.

autor: Zuzana Plíšková