Se Sašenkou se nikdy neopustíme, říká o dceři v pěstounské péči herečka Nela Boudová

6. duben 2020

Nela Boudová je populární herečka, dabérka i autorka dvou knih pro děti. Má dva vlastní syny a v pěstounské péči devítiletou dceru Sašenku. Ráda cestuje a Xaverovi přiblížila své dojmy ze Sicílie a Berlína, kde jako dítě žila.

O víkendu se Nela Boudová vrátila ze Sicílie, kde se jí moc líbilo. Chválila dobré jídlo i pití a hlavně tamější obyvatele, kteří jsou o hodně veselejší než lidé u nás. Na Sicílii navštívila také město duchů, které zničilo zemětřesení. „Opravdu je cítit, že tam přišlo mnoho lidí o život,“ říká Nela Boudová. Zaujaly ji i uličky v Palermu připomínající scény z filmu Kmotr.

Od šesté třídy bydlela Nela Boudová s rodiči v Berlíně, kam chodila po půl roce intenzivní výuky německého jazyka do klasické školy. Nejhorším zážitkem z tehdejší doby, na který si vzpomíná, byla školní jídelna a eintopf – německý recept na jídlo z jednoho hrnce, jehož hlavními surovinami jsou luštěniny jako hrách, fazole a čočka. Po letech nyní Berlín opět navštívila a byla nadšená: „Město je krásné, kulturní a plné kaváren,“ říká herečka, která ve volném čase nejraději cestuje.

Po dovolené je Nela Boudová opět v jednom kole. Už v neděli měla vystoupení s Gabrielou Filippi, Otmarem Brancuzským a svým synem, který hrál na violoncello. Představení se konalo nedaleko od Studené, kde má Nela Boudová chatu.

Se Sašenkou si byly souzené

Nela Boudová má dva syny, oba umělecky založené. Jeden je tanečníkem, druhý hraje na violoncello. A přes dva roky má v pěstounské péči Sašenku, která s ní chodí často do divadla, navštěvuje balet a dělá gymnastiku. Xaver se zeptal, proč se Nela rozhodla vzít si do pěstounské péče dítě: „U mě to bylo jednoduché, řekla jsem si, že když na tom budu dobře, tak si do péče nějaké dítě vezmu. Mám kamarádku v dětském domově a ta mi jednou zavolala, že má pocit, že je tam holčička pro mě. Zajela jsem se na Sašenku podívat a na první pohled jsem věděla, že to tam je. Sašenka je s námi už dva a půl roku. Mluvíme spolu otevřeně, Sašenka svoji maminku zná, ale zatím ji vidět nechce. My dvě se ale určitě nikdy neopustíme, ať už to v životě bude jakkoliv,“ doplňuje herečka.  

Nela Boudová byla přes osmnáct let vegetariánkou a ke stravě bez masa vedla od mala i své dva syny. Jak její výchova dopadla a co jí Nela nejraději, uslyšíte v záznamu pořadu.

Spustit audio