Sbírka brněnské charity Strom splněných přání pomůže matkám s dětmi v azylovém domě

12. prosinec 2013

Pomoci dětem, které i se svými matkami skončily v azylovém Domově svaté Markéty, je cílem tradiční sbírky Strom splněných přání. V brněnské Obchodní galerii Orlí se koná až do 15. prosince.

Letošní sbírka, která před lety začínala jako akce ve prospěch mentálně postižených a lidí s autismem, je určená pro obyvatele Azylového domu pro matky s dětmi Domov svaté Markéty.

Některé matky tam přivedlo domácí násilí, jiné problémy s penězi. Svým dětem mohou poskytnout jen to nejnutnější.

Právě takovým ženám a jejich dětem by Strom splněných přání mohl doslova splnit sen o Vánocích. Stačí, aby si lidé ze stromu vzali lísteček s přáním, dárek koupili a přinesli pod stromek. Podle vedoucí domova Marie Popovské jsou přání dětí většinou skromná.

„Nejčastější jsou stavebnice, autíčka. Potom ty větší slečny chtějí nějaká malovátka. A třeba maminka, která čeká miminko, by si pro něho přála pleny, protože jsou dnes hodně drahé,“ říká Popovská.

Kdo nemá čas vybírat dárky pod Strom, může přispět finanční částkou do kasičky. „Není úplně cílem vybrat peníze. Samozřejmě i ty jsou dobré, protože ne na všechny děti se dáreček dostane a z peněz, které se vyberou, se může velmi výrazně pomoci i azylovému domu,“ doplňuje Barbora Burešová.

Sbírka Strom splněných přání Oblastní charity Brno končí 15. prosince. Dárky i peníze je ale možné donést i po tomto datu přímo do Domova svaté Markéty pro matky s dětmi v tísni ve Stankově ulici.

autoři: Zuzana Kopuletá , dab
Spustit audio