Salát z fazolových lusků a polníčku ke grilovaným masům

Zelené fazolové lusky

Tento salát vytvořily Lucie Smažáková a Aneta Vyhnánková jako přílohu ke grilovanému LuAnu, který znáte z pondělního receptu. Určitě ale bude chutnat i jako příloha k dalším grilovaným dobrotám.

Budete potřebovat:

150g fazolových lusků
100 g polníčku
120 g avokáda
110 g žampionů
50 g anglické slaniny

zálivka:
15 g dijonské hořčice
25 g olivového oleje
7 g vinného červeného octu
česnek
sůl, pepř


Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup:

1. Předvařené fazolové lusky, smícháme s nakrájeným avokádem, opraným salátem a s opečenou anglickou slaninou, nakrájenou na malé kousky.

2. Vše spojíme zálivkou připravenou z dijonské hořčice, červeného vinného octu, olivového oleje, ochuceného česnekem, solí a pepřem.

3. Před podáváním ozdobíme grilovanými žampiony.