S Českým rozhlasem Brno po vinařských stezkách

29. duben 2014

Tradičně pro vás plánujeme rozhlasový výlet na kole. I letos vás čeká poznávání krásných míst a objevování vinařských tradic.

Místo startu našeho výletu je putovní a nachází se každým rokem na Moravských vinařských stezkách. Cyklovýlet je vždy připraven na vyznačených trasách v památkových objektech a dalších výjimečných bodech. Organizaci cyklovýletu připravujeme společně s Cyklo klubem Kučera a ve spolupráci s městem Dolní Kounice.

Letos se startuje 3. května z Dolních Kounic. Na dvou trasách 45 a 30 km bude připravený bohatý program – památky, zajímavosti a vinařství.

Můžete se těšit na vysílání Českého rozhlasu Brno, tradiční Slavnost sv. Gotharda – patrona vinařů, losování cen pro účastníky, Cimbálová muzika Aleše Smutného s Karlem Hegnerem, Mužácký sbor pana Vavříka z Pohořelic a spousta překvapení.

Registrace cyklovýletu bude probíhat 3. května od 9.30 do 11.00, na náměstí v Dolních Kounicích. Slavnostní uvítání a otevření trasy je od 10.00.

Mapa s trasami

Účastníci s vyplněným cyklopasem, který obdrží za mírný poplatek na startu, budou zařazeni do slosování o desítky cen, například o jízdní kolo SCOTT Atacama Sport X60.

Využit můžete také vlaky:
Os 4404 Brno hl.n. 8:49 - M. Bránice 9:24
Os 4415 M. Bránice 18:31 - Brno hl.n. 19:04
Bude zajištěna kapacita přepravy 70 jízdních kol. Odbavení cestujících a jízdních kol bude dle tarifu Českých dráh, a. s.
Upozornění: u ostatních vlaků bude kapacita přepravy jízdních kol velmi omezena.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.