Vepřové na houbách

Uvařte si s Apetýtem nestárnoucí klasiku z vepřového masa s pořádnou dávkou hříbků. Houby spolu s cibulovým základem vytvoří výbornou a silnou omáčku.

Recept je jednoduchý, důležitou roli hraje vhodně zvolené maso – nejlépe plec. Jako příloha se nejčastěji používá rýže.

Budete potřebovat:

  • 4 plátky vepřového masa (např. plecko)
  • čerstvé houby (nebo hrst sušených)
  • 1 cibuli
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 lžíci mouky
  • sůl a pepř
  • olej
  • kousek másla

Postup:

  1. Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme.
  2. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme.
  3. Měkké maso vyjmeme, v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme.
  4. Prošleháme a necháme provařit minimálně 20 minut.
  5. Maso vložíme zpět a můžeme servírovat.

Související

  • Závin s kysaným zelím

    Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!

  • Bělehradský řízek

    Recept na Bělehradský řízek se dědí u posluchačky Markéty ze Znojma z generace na generaci. Chystala ho babička i maminka Markéty, ta ho teď připravuje i pro svoji rodinu.

  • Dršťková z hlívy ústřičné

    V Apetýtu vaříme podle kuchařky Jihomoravský krajáč. Připravte si s námi dršťkovou z hlívy ústřičné.