Rychlá a pikantní houbová polévka
Pikantnost dává této polévce česnek, smetanovou chuť zase tavený sýr. A Jitka Bílená z Brna slibuje, že máte do půl hodiny hotovo!
Budete potřebovat:
2 velké tavené sýry
2 hrsti čerstvých, nebo sušených hub
1 kostka bujónu
3 – 4 lžíce vloček
kmín
utřený česnek
Postup:
1. Do většího hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu.
2. Potom do ní postupně nakrájíme tavené sýry, přidáme houby, bujón, vločky a dle chuti kmín a česnek.
3. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut.
4. Nesolíme.
5. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.