Roman Horký: Že moje písničky zlidověly? Z toho mám větší radost, než kdybych vyhrával hitparády

11. červenec 2022

„Písně, které zůstávají mezi lidmi, to je nejvíc,“ říká zpěvák, kytarista, skladatel a frontman folkové skupiny Kamelot Roman Horký.

Začal hrát ve 13 letech. Jeho synovi, který ho doprovodil do studia, je 9 let a s hrou na kytaru začíná. „Naučil se vybrnkávat melodii Pirátů z Karibiku a nadchl se pro to. Tak ho v tom budu podporovat tak, jak mě podporoval můj táta.“

Roman Horký se synem Maxem

Jaké je jeho nové album? „Jsou to příběhy moje i mých kamarádů, které jsem prožil za posledního dva a půl roku, je to melancholické jako předchozí alba Kamelotu,“ prozrazuje Horký o albu Spasitel, které obsahuje 12 písní.

„To, že moje písničky zlidověly u táboráků a že se hrají, to je pro mě velká radost. Větší než kdybych vyhrával hitparády,“ říká lídr kapely Kamelot.

Jak bilancuje 40 let Kamelotu? Podle koho pojmenoval nové album? Co říká o tom, že jde proti proudu? Jak vzpomíná na setkání s básníkem Janem Skácelem? Poslechněte si záznam dopoledního Apetýtu! Povídání s Romanem Horkým je proložené i novinkami z čerstvého alba.

Spustit audio

Související