Říjnová soutěž s Toulkami českou minulostí

24. říjen 2017

Pro naše posluchače máme připravenou oblíbenou podzimní soutěž, která navazuje na populární pořad Toulky českou minulostí vznikající v brněnském rozhlasovém studiu.

Tento výjimečný seriál, který nedávno oslavil 900. díl, připravuje a autorsky zpracovává Josef Veselý. Moderátor i letos vybral osobnosti české historie, vědy, umění či sportu, které mají soutěžící poznávat. Pomohou k tomu indicie, které každý hrací den odvysíláme v Českého rozhlasu Brno. Na soutěži se budou podílet i jihomoravské Deníky Rovnost – ty napoví třetí indicií o našich neznámých, jejichž identitu budou soutěžící odhalovat.

Začínáme už 1. října a soutěžit bude možné po čtyři týdny každý všední den až do 31. října. Odpovědi budete moci posílat SMS zprávami. Pro výherce jsou připraveny především knihy, CD z pořadů Toulky českou minulostí, ale i atraktivní poukazy na dovolenou. Historii zábavně a s noblesou přinášíme ve vysílání Českého rozhlasu Brno v průběhu měsíce října.

autor: Martina Vidová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.