Řidiči pozor. Opravy znovu zkomplikují cestu z Rožnova do Frenštátu

20. březen 2019 08:08

Plánované opravy zbrzdí v následujících třech měsících provoz na hlavním silničním tahu z Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku do Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku.

Práce na rekonstrukci vozovky na silnici I/58 spojující Zlínský a Moravskoslezský kraj zahájí stavbaři na začátku dubna, trvat by měly do konce června. Doprava bude řízena kyvadlově s pomocí semaforů, řekl ČTK ředitel zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Karel Chudárek.

Podstatnou část zmíněné silnice opravovali silničáři už loni. Letos se rekonstrukce týká zhruba 3,7 kilometru dlouhého úseku od okraje Rožnova pod Radhoštěm k sedlu Pindula. "Budou se vyměňovat dvě vrstvy živice, tam kde jsou potřeba, se udělají i sanace. Počítá se také s čištěním příkop a výměnou svislého a obnovou vodorovného dopravního značení," uvedl Chudárek.

Součástí prací bude dále oprava propustků nebo demontáž svodidel a následné osazení nových. Celkové náklady na rekonstrukci úseku silnice ležícího ve Zlínském kraji činí včetně loňské etapy necelých 43,9 milionu korun bez DPH.

Více než čtyřkilometrový úsek spadající do Moravskoslezského kraje, tedy mezi Pindulou a Frenštátem pod Radhoštěm, zrekonstruovali silničáři loni. Podle informací na webu ŘSD je to přišlo na zhruba 48,3 milionu korun bez DPH.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související