Regionální stanice TV Brno 1 představila „nové“ logo ve vysílání

20. březen 2019

Metropolitní televize sladila svoje logo se sesterskou Praha TV. Oba kanály jsou na území měst a jejich širokém okolí dostupné prostřednictvím DVB-T.

Jihomoravská regionální stanice TV Brno 1 představila v uplynulých dnech ve vysílání novou podobu svého loga. Na rozdíl od jeho předchozí zkrácené varianty „B1“ je nyní na obrazovce zobrazena jeho celá podoba. Logo TV Brno 1 nyní koresponduje s identifikátory, které jsou k vidění například na webu www.tvbrno1.cz, případně na sociální síti Facebook. Změnu lze hodnotit jednoznačně kladně, předchozí označení televize působilo poměrně amatérsky.

Nové logo stanice TV Brno 1

Ke změně loga TV Brno 1 dochází několik měsíců poté, co se dosavadní jednatel Přemysl Svora zbavil svého třetinového podílu v Praha TV a převedl ho na Pražskou mediální společnost. V jihomoravské regionální stanici mu patřilo 10 %, které aktuálně drží Jakub Svora. Stanice TV Brno 1 a Praha TV vlastní společnost Our Media senátora Ivo Valenty, proto i jejich grafická výbava je prakticky totožná. TV Brno 1 využívá na jihu Moravy pro distribuci signálu Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací, k dispozici je i v kabelových a IPTV sítích.

Původní logo stanice TV Brno 1

Senátní imunitní výbor zastavil v úterý disciplinární řízení s Valentou pro podezření ze střetu zájmů kvůli vlastnictví médií. Senátor se podle výboru neprovinil. Výbor dospěl k závěru, že zákaz vlastnění médií se na Valentu nevztahuje, neboť se senátorem stal ještě před přijetím přísnějších pravidel. Podle protikorupční organizace Transparency International (TI), která podnět k prošetření možného střetu zájmů podala, Valenta využil nedokonalosti zákona. Valenta uvedl, že nechá prověřit, zda se TI nedopustila přestupku nepravdivého obvinění z přestupku.

"V žádném případě nejde o přestupek, a proto ani o disciplinární provinění," konstatoval předseda senátního imuitního výboru Ivo Bárek. Připomněl, že Valenta je senátorem od roku 2014, zatímco zákaz vlastnění médií veřejnými funkcionáři byl přijat předloni a Valenty se po dobu jeho současného mandátu netýká. Ivo Valenta výsledek jednání výboru očekával, neboť podle svých slov postupoval podle zákona. Dodal, že pokud by senátorský mandát za půldruhého roku obhajoval, svůj majetek v médiích prodá. "Uvažuju už dneska o tom, že bych prodal mediální prostor," řekl ČTK a ČT.

autor: Lukáš Polák | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související