RECEPT - Sýrový salát a bezlepkové Krakonošovy drny

10. květen 2004

Sýrový salát
250 g ementálu, 150 g ananasu, 150 g jablek, 100 g sterilovaného celeru, 150 g mrkve, 150g majonézy, citrónová šťáva

Ementál nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme okapaný a na kostičky nakrájený ananas, oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, okapaný a na kostičky nakrájený celer, na kostičky nakrájenou syrovou mrkev, vše promícháme, podle chuti okyselíme a nakonec vmícháme majonézu. Necháme vychladit a podáváme v miskách ozdobených kostičkami ananasu. Jako příloha jsou vhodné piškoty, pečivo nebo sušenky.

Krakonošovy drny (bezlepkové)
300 g kapusty, 4 vejce, 200 ml mléka, 100 g bezlepkové mouky, 1 palička česneku, sůl, olej na smažení

Kapustu nakrájíme na drobné nudličky a spaříme horkou vodou a necháme dobře okapat. Z vajec, mléka, mouky a rozmačkaného česneku uděláme těsto jako na lívance. Přidáme okapanou kapustu a zamícháme. Smažíme na oleji jako lívanečky. Nejlepší příloha je bramborová kaše. Krakonošovy drny chutnají také za studena.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio