RECEPT - Smažené zelné listy se sýrem a šunkou a bezlepkovou Bublaninu ze šlehačky

14. červen 2004

Smažené zelné listy se sýrem a šunkou
Hlávka zelí, plátky tvrdého sýra, krájená šunka, hladká mouka, vajíčko, strouhanka

Zelné listy omyjeme a povaříme ve vřelé vodě. Vyndáme je, osušíme, jemně naklepeme silnější část (od košťálu), na list položíme plátek sýra a plátek šunky . Opatrně zabalíme, spíchneme párátkem a obalíme v trojobalu. Smažíme ve fritéze do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší.

Bublanina ze šlehačky (bezlepková)
200 g moučkového cukru,300 g bezlepkové mouky(Mantler,Unimix),1 smetana ke šlehání,4 vejce,1 vanilinový cukr,1 kypřící prášek, ovoce

V misce šleháme šlehačku, cukr, vanilinový cukr a vejce. Potom pomalu přisypeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva a zamícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme jakýmkoliv ovocem a pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio