RECEPT - Řízky z uzeného masa a bezlepková Krupičná kaše
Řízky z uzeného masa
4 plátky uzené krkovice nebo kotlety bez kostí, 4 lžičky hořčice, pepř, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, mléko, tuk
Plátky masa jen nepatrně naklepané vložte do menšího množství vroucí vody (maso se tak zatáhne a zůstane šťavnaté) a vařte 20 minut, aby bylo poloměkké. Vodu slijte, plátky nechte trochu vychladnout a poté je potřete po obou stranách slabou vrstvou hořčice. Podle chuti můžete opepřit a dál už jen obalte v mouce, vajíčku rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a smažte zvolna v dostatečné vrstvě rozpáleného tuku. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Krupičná kaše (bezlepková)
800 ml mléka, 90 g rýžové mouky, 1 vejce, špetka soli
Mírně osolené mléko dáme vařit. Až vzkypí, přisypeme rýžovou mouku a přidáme celé vejce. Stále mícháme, nejlépe šlehací metlou! Krátce povaříme.
Kaši rozdělíme na talíře, polejeme rozpuštěným máslem a podle chuti posypeme kakaem, skořicí nebo poklademe ovoce a posypeme moučkovým cukrem.
Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Vládě Roberta Fica jde o ovládnutí veřejnoprávních médií. Změny v zákoně jsou kosmetické, říká Černý
-
Putin jako náborář. V Estonsku roste zájem o obrannou ligu, co má i kyberjednotku
-
Škody budou v řádech stovek milionů. Čekáme, jak dopadne poslední mrazivá noc, říká prezident vinařů
-
Inspekce obvinila opilého policistu a jeho partnerku po incidentu v baru, kde napadli několik dívek