RECEPT - Řízky z uzeného masa a bezlepková Krupičná kaše

10. leden 2005

Řízky z uzeného masa
4 plátky uzené krkovice nebo kotlety bez kostí, 4 lžičky hořčice, pepř, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, mléko, tuk

Plátky masa jen nepatrně naklepané vložte do menšího množství vroucí vody (maso se tak zatáhne a zůstane šťavnaté) a vařte 20 minut, aby bylo poloměkké. Vodu slijte, plátky nechte trochu vychladnout a poté je potřete po obou stranách slabou vrstvou hořčice. Podle chuti můžete opepřit a dál už jen obalte v mouce, vajíčku rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a smažte zvolna v dostatečné vrstvě rozpáleného tuku. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Krupičná kaše (bezlepková)
800 ml mléka, 90 g rýžové mouky, 1 vejce, špetka soli

Mírně osolené mléko dáme vařit. Až vzkypí, přisypeme rýžovou mouku a přidáme celé vejce. Stále mícháme, nejlépe šlehací metlou! Krátce povaříme.
Kaši rozdělíme na talíře, polejeme rozpuštěným máslem a podle chuti posypeme kakaem, skořicí nebo poklademe ovoce a posypeme moučkovým cukrem.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio