RECEPT - Pivovarští koně a bezlepkové Máničky

22. listopad 2004

Pivovarští koně
4 plátky vepřové krkovice, 4 lžičky pikantní hořčice, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 150g tvrdého sýra, 1 vejce, sklenka piva, olej nebo tuk

V míse rozmícháme mouku, vejce, pivo a nastrouhaný sýr - hustotu těstíčka upravte pivem nebo sýrem, aby se v něm dalo obalovat. Maso naklepeme, nepatrně osolíme a opepříme a po obou stranách potřeme hořčicí. Poté krátce opečeme z obou stran, namočíme v těstíčku a zvolna smažíme dozlatova. Jako příloha je vhodná bramborová kaše a k tomu zelný salát.

Máničky (bezlepkové)
3 bílky, 175 g cukru jemná krupice, 1 lžička citronové šťávy, čokoláda na vaření, šlehačka

Z bílků, do kterých jsme přidali citronovou šťávu ušleháme pevný sníh. Teprve potom postupně, po lžících, přidáme cukr a důkladně každou lžíci zašleháme. Dobře vyšlehaná sněhová hmota je pevná, hladká a tvoří špičky. Sněhovou hmotou naplníme cukrářský zdobící sáček a na pečící papír stříkáme Máničky. Sušíme v troubě vyhřáté na 120 °C asi 2 hodiny. Po vychladnutí namočíme Máničky do rozpuštěné čokolády a obrácené necháme v chladnu ztuhnout. Poté plníme ušlehanou šlehačkou a zdobíme čokoládou nebo ovocem.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio