RECEPT - Pikantní grilované kuře a Rychlovka (oba pokrmy vhodné pro bezlepkovou dietu)

21. červen 2004

Pikantní grilované kuře (bezlepkové)
1 šálek bílého vína, 1/2 šálku oleje, 1 větší drobně pokrájená cibule, 1 lžíce worcestru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička citronové šťávy, 2 utřené stroužky česneku, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička majoránky a kuře

Nejdříve připravíme marinádu smícháním bílého vína s olejem, cibulí, worcesterskou a sójovou omáčkou, citronovou šťávou, utřenými stroužky česneku, tymiánem, rozmarýnem a majoránkou. Směs necháme v chladnu odležet a asi hodinu před grilováním jí zalijeme rozporcované kuře. Porce pak necháme okapat a grilujeme za občasného obracení a potírání zbylou směsí.

Rychlovka (bezlepková)
250 g pohanky, 0,5 l vody, 50 g másla nebo sádla (olej), sůl, bezlepková vegeta, bezlepkový klobás, cibule, zelenina na oblohu

Máslo nebo sádlo (olej) rozpustíme v hrnci, přilijeme 0,5 l vody přivedeme k varu a vsypeme propláchnutou pohanku. Osolíme a přidáme vegetu. Hrnec zabalíme do utěrky a na 15 minut uložíme v teple. Mezi tím opečeme klobás a cibuli. Podáváme obložené čerstvou zeleninou.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio