RECEPT - Pikantní červené filé a bezlepkový Letní salát z pohankových těstovin
Pikantní červené filé
500 g filé, 1 větší cibule, 60 g slaniny,1 lžička rajského protlaku, 30 g ředkviček, 1 lžíce hladké mouky, 30 cl červeného vína, sůl, 40 g tvrdého sýra
V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme plátky rybího filé, zalijeme vínem a na mírném plameni podusíme doměkka. Část přecezené šťávy pak svaříme s rajským protlakem, nastrouhanými ředkvičkami a moukou. Filé podáváme zalité touto omáčkou a posypané strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou jsou špagety.
Letní salát z pohankových těstovin (bezlepkový)
150 g pohankových těstovin, kapie červená, žlutá, želená, rajčata, lahůdková cibule, čínské zelí, ledový salát, sůl, česek, směs salátového koření, 2 lžíce olivového oleje
Do hluboké mísy vlijeme olej, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, sůl a směs salátového koření. Promícháme a přidáme uvařené a vodou propláchnuté těstoviny a nakrájenou zeleninu. Vše zlehka zamícháme a necháme v chladnu alespoň hodinu odležet.
Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Kaderka nás měl za nepřátele a lháře. Kdo s námi mluvil, ten na to doplatil, popisuje reportér Janoušek
-
Máme potřebu hledat střední cestu a nevyčnívat, ale proč nebýt ambiciózní, říká ekonomka
-
Hokejisté Pardubic jsou krok od zisku trojefe pro mistra extraligy, v pátém zápase porazili Třinec 3:0
-
Tři roky ‚pokání‘ za mši za Navalného. Pravoslavná církev v Rusku suspendovala kněze, který vedl tryznu