RECEPT - Pikantní červené filé a bezlepkový Letní salát z pohankových těstovin

9. srpen 2004

Pikantní červené filé
500 g filé, 1 větší cibule, 60 g slaniny,1 lžička rajského protlaku, 30 g ředkviček, 1 lžíce hladké mouky, 30 cl červeného vína, sůl, 40 g tvrdého sýra

V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme plátky rybího filé, zalijeme vínem a na mírném plameni podusíme doměkka. Část přecezené šťávy pak svaříme s rajským protlakem, nastrouhanými ředkvičkami a moukou. Filé podáváme zalité touto omáčkou a posypané strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou jsou špagety.

Letní salát z pohankových těstovin (bezlepkový)
150 g pohankových těstovin, kapie červená, žlutá, želená, rajčata, lahůdková cibule, čínské zelí, ledový salát, sůl, česek, směs salátového koření, 2 lžíce olivového oleje

Do hluboké mísy vlijeme olej, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, sůl a směs salátového koření. Promícháme a přidáme uvařené a vodou propláchnuté těstoviny a nakrájenou zeleninu. Vše zlehka zamícháme a necháme v chladnu alespoň hodinu odležet.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio