RECEPT - Pečené rybí filé po švédsku a bezlepková Hrachová kaše

14. březen 2005

Pečené rybí filé po švédsku
600 g rybího filé, 1 středně velké jablko, 1 velká cibule, 50 g slaniny, 1 citrón, mletý pepř, sůl

Slaninu rozkrájíme na kostičky, rozpečeme a vložíme na ni porce rybího filé. Osolíme je, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do trouby péci. Během pečení porce ryby obrátíme. Asi po 10 minutách je vyjmeme a uložíme v kastrolu na teplém místě. Oloupané jablko a cibuli rozkrájíme na kolečka a podusíme na tuku, v němž se pekla ryba. Porce rybího filé upravíme na nahřáté talíře, obložíme jablky, cibulí a rozpečenou slaninou. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Doplníme salátem z čerstvé zeleniny.

Hrachová kaše (bezlepková)
Hrách, 3 lžíce oleje, 2 lžíce mouky Mantler, jakékoliv polévkové koření - bezlepkové, voda, majoránka

Hrách uvaříme podle návodu. Připravíme si jíšku z oleje a mouky Mantler. Hrachovou kaši okořoníme polévkových kořením a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a nakonec přidáme drcenou majoránku.
Podáváme s opečenou, bezlepkovou klobáskou Globus a na kolečka nakrájenou a osmaženou cibulí.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio