Recept na úspěch? Každý koncert jedeme na sto procent, říká frontman kapely No Name

6. říjen 2021

Kapele No Name patří titul nejoblíbenější slovenské kapely v Česku. 90 % koncertních aktivit mají za řekou Moravou a v diáři už mají všechny soboty na léto 2023 plné.

„Vždycky jsme byli vděční za šanci, ať už na Slovensku nebo v Česku. Každý koncert hrajeme, jako by to bylo naposledy. To myslím, že lidi ví a cítí to tak. Že to není jen o tom, že přijdeme na pódium a potom si odneseme honorář,“ říká Igor Timko, který je většinový autor písňových textů.

Rodinná sestava čtyř bratrů v kapele je unikát. „Odmalička jsme byli formovaní k tomu, že budeme kapela. Traduje se dokonce historka, že když se narodil třetí bratr Ivan, tak otec v porodnici prohlásil: ‚Je to chlapec, máme bubeníka!‘ Rodiče nám prostě nedali na výběr,“ doplňuje Timko, který s kapelou No Name slaví 25 let na hudební scéně.

Zpívá se kapele lépe slovensky nebo česky? Jaká byla první píseň, která v roce 1999 kapelu proslavila? Jaký mají rituál před vystoupením? Jak pomáhá lídrovi kapely vystudované herectví? Poslechněte si povídání Jarky Vykoupilové s Igorem Timkem z No Name.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související