RECEPT - Králík na bazalce a bezlepkové Sušenky s ořechy a čokoládou
Králík na bazalce
1,5 kg masa z králíka i s kostmi, sůl, mletý pepř, 1 lžíce bazalky, 2 stroužky česneku, olej, 4 cibule, 2 mrkve, 1/2 řapíkatého celeru nebo 4 natě celeru bez listů, olej, 300 ml červeného vína, 300 g zeleného hrášku
Z králíka připravíme porce, které osolíme a naložíme do směsi pepře, bazalky, drceného česneku a oleje na 2 hodiny. Mezitím si připravíme hrubě sekanou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a na špalíčky nakrájené celerové řapíky. Porce králíka zprudka opečeme v oleji, přidáme zeleninu, opečeme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. V závěru přidáme zelený hrášek, prohřejeme a podáváme sypané sekanou čerstvou bazalkou s opečenými bramborami.
Sušenky s ořechy a čokoládou (bezlepkové)
100 g másla, 50 g cukru krupice, 1 vejce, 120 g mouky Mantler, 1/2 lžičky Xantanové gumy, 1/2 lžičky skořice, trochu soli a jedlé sody, 100 g nasekaných ořechů, 100 g nasekané čokolády
Změklé máslo šleháme do pěny s cukrem a zašlenáme vejce. Zapracujeme mouku rozmíchanou se solí, sodou a skořicí. Nakonec zamícháme ořechy a čokoládu. Na plech dáme pečicí papír a na něj děláme malé hromádky, které rozmáčkneme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 - 10 minut.
Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Po vstupu do EU následovala v Lotyšsku vlna emigrace. V sousedních zemích hledají lepší život
-
‚Jděte do pr**le.‘ Sochař Černý bránil v televizi své motýly na obchodním domě Máj v Praze
-
Podobnému autu jsem ještě nežehnal, řekl biskup po posvěcení chladírenského vozu pro Ukrajinu
-
Čínští plavci užili před olympiádou v Tokiu zakázanou látku, někteří z nich pak vybojovali medaile