RECEPT - Králík na bazalce a bezlepkové Sušenky s ořechy a čokoládou

21. únor 2005

Králík na bazalce
1,5 kg masa z králíka i s kostmi, sůl, mletý pepř, 1 lžíce bazalky, 2 stroužky česneku, olej, 4 cibule, 2 mrkve, 1/2 řapíkatého celeru nebo 4 natě celeru bez listů, olej, 300 ml červeného vína, 300 g zeleného hrášku

Z králíka připravíme porce, které osolíme a naložíme do směsi pepře, bazalky, drceného česneku a oleje na 2 hodiny. Mezitím si připravíme hrubě sekanou cibuli, na plátky nakrájenou mrkev a na špalíčky nakrájené celerové řapíky. Porce králíka zprudka opečeme v oleji, přidáme zeleninu, opečeme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. V závěru přidáme zelený hrášek, prohřejeme a podáváme sypané sekanou čerstvou bazalkou s opečenými bramborami.

Sušenky s ořechy a čokoládou (bezlepkové)
100 g másla, 50 g cukru krupice, 1 vejce, 120 g mouky Mantler, 1/2 lžičky Xantanové gumy, 1/2 lžičky skořice, trochu soli a jedlé sody, 100 g nasekaných ořechů, 100 g nasekané čokolády

Změklé máslo šleháme do pěny s cukrem a zašlenáme vejce. Zapracujeme mouku rozmíchanou se solí, sodou a skořicí. Nakonec zamícháme ořechy a čokoládu. Na plech dáme pečicí papír a na něj děláme malé hromádky, které rozmáčkneme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 - 10 minut.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio