RECEPT - Kapr po židovsku podle Oty Pavla, Kančí řízky s pečenými bramborami a Vyfukované cukroví (všechny pokrmy jsou bezlepkové)

20. prosinec 2004

Kapr po židovsku podle Oty Pavla
Porce kapra, hladká mouka, olej, cibulka, rybí vývar, bílé víno, česnek, zelená petrželka,sardelky, nakládaná šalotla a dušené pečárky (či jiné houby)

Kousky kapra obalíme v mouce. Na oleji osmahneme porce s cibulkou, podlijeme postupně rybím vývarem, pak bílým vínem, přidáme česnek a sekanou zelenou petrželku a dusíme. Na talíři kapra přelijeme vlastní šťávou se sardelkami, nakládanou šalotkou a dušenými pečárkami (či jinými houbami).

Kančí řízky s pečenými bramborami (bezlepkové)
Kančí kýtu, vejce, mouku Mantler, instantní kukuřično-rýžovou kaši, česnek, sůl, brambory, koření na hranolky, olej na smažení

Kančí kýtu naporcujeme. Plátky zvěřiny naklepeme, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Maso necháme v chladnu alespoň 2 hodiny odležet. Připravíme si trojobal - mouku Mantler, vejce, instantní kukuřično-rýžovou kaši. Maso po obalení v trojobalu nepokládáme na sebe, ale ihned smažíme na oleji.
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do vymaštěného pekáče. Osolíme a ochutíme kořením na hranolky. Nepřikryté pečeme v troubě asi 1 hodinu.
Podáváme se zeleninovým salátem.

Vyfukované cukroví (bezlepkové)
250g stoprocentního tuku, 280g moučkového cukru, 330g bezl.mouky Jizerka, 2 lžíce kakaa, moučkový a vanilkový cukr na obalení

Tuk nastrouháme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto.Vyválíme na asi 4 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary.Pečeme na 200 °C asi 5 min. Po upečení je necháme mírně vychladnou na plechu. Na konec se obalí v cukru.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Spustit audio