Rady do kuchyně: Jak využít citrony úplně celé a co dělat, aby neutíkala voda při vaření brambor

Citron můžete využít úplně celý. Kůra se výborně hodí při pečení zákusků, ale i vymačkaný citron ještě zužitkujete. A pokud vám při vaření brambor utíká voda z hrnce, tady je malý trik.

Při vaření brambor vám voda nebude utíkat z hrnce, když do ní přidáte lžičku oleje.

Už nikdy se nemusíte bát, že vajíčka prasknou, když je budete vařit v sítku na páře.

Šupiny při čištění ryby nebudou létat po celé kuchyni, když rybu potřete octem.

Citrony využijte vždy naplno. Pořádně je omyjte, ostrouhejte kůru, smíchejte s krystalovým cukrem a v zavřené skleničce uložte do lednice. Bude se hodit do těsta na koláče a buchty. Ani vymačkané citrony nepatří do koše. Přidejte je do vody na nádobí nebo při vytírání. Všechno krásně provoní a navíc zjemní ruce.

A ještě poslední rada. Palačinky budou křupavé, když přidáte do těsta trochu sodovky.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.