Rady do kuchyně: Co dělat, aby skořápky vajec při vaření nepopraskaly a čím potlačit odér brokolice?
6. září 2022
Dnes se na skok zastavíme v kuchyni. Mám pro vás totiž pár tipů, které by se vám mohly hodit.
Skořápky vajec při vaření nepopraskají, když do ještě studené vody přidáte lžičku soli.
Odér brokolice při vaření potlačíte, když spolu s ní budete vařit i kousek chleba, ten totiž zápach pohltí.
Vejce uvařená natvrdo se při krájení nebudou lepit na nůž, když ho na chvilku ponoříte do horké vody.
A nakonec ještě něco pro milovníky masa. Koření z něj při pečení nikdy neopadá, když ho nejdříve důkladně potřete olejem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka