Radiožurnál opět ovládl Radioprojekt, Plus překročil v týdenních datech 230 tisíc posluchačů

4. srpen 2021

Nejposlouchanější stanicí na tuzemském trhu je stále Radiožurnál, první okruh Českého rozhlasu. Aktuální data Radioprojektu ovládl v týdenních i denních datech. Výrazný nárůst poslechovosti zaznamenal i Český rozhlas Plus.

Radiožurnál denně ladí 900 tisíc posluchačů, týdně pak 1,703 milionu posluchačů. Oproti minulým výsledkům Radioprojektu jde o mírný pokles v denních datech, což realizátoři projektu připisují některým změnám v chování publika v souvislosti s pandemií Covid-19. Radiožurnál je nejposlouchanější stanicí na trhu v obou kategoriích a jeho tržní podíl je necelých 12 %. Stanice je nejoblíbenějším programem od Libereckého až po Jihočeský kraj a také na jihu Moravy.

Velmi dobrého výsledku dosáhl i Český rozhlas Plus. Ten narostl nejen v týdenních, ale také denních hodnotách. „Plusko“ se může v denních datech pochlubit za I. pololetí letošního roku 122 tisíci posluchači, v týdenních pak 231 tisíci, za minulé období to bylo 104 tisíc a 188 tisíc. Nejposlouchanější regionální stanicí na našem trhu je Český rozhlas Brno. Denně jde o 112 tisíc a týdně o 190 tisíc lidí.

Vývoj dosahu a podílu na trhu stanic Českého rozhlasu (2016 až 2021)

Radioprojekt je pravidelně realizován ve formě telefonického dotazování. Za pololetí jde přibližně o 15 tisíc rozhovorů, pevné linky z toho tvoří již pouze 5 %. Rádio je stále pro posluchače relevantním médiem a jeho týdenní zásah je 82,6 %, denní pak 54,1 %. I. pololetí bylo dalším obdobím, které bylo velmi ovlivněné obdobím koronaviru.

I v současné době zůstává řada omezení, které výsledky ovlivňují, na konci druhého čtvrtletí se však situace co do objemu poslechu začala zlepšovat. Další vývoj ukáže III. kvartál. Cílovou skupinou Radioprojektu jsou lidé od 12 do 84 let.

autor: lukpo
Spustit audio

Související