Pytle s odpadky a rozebrané tribuny. Fanoušky vystřídaly na Masarykově okruhu úklidové čety

Nedělními hlavními závody skončil další ročník Velké ceny České republiky v Brně. Zatímco desetitisíce fanoušků už jsou zpátky doma, napilno mají úklidové čety v kempech i technici na okruhu.

Úklid v kempu poblíž Masarykova okruhu po víkendové Velké ceně

Na plotu občas zavlaje ručník, z osamoceného stanu v jednom z kempů pod Masarykovým okruhem se občas někdo vypotácí ven. Kromě modrých stanů jsou na místě také kupy modrých pytlů, rozeseté po celé louce. Desítky lidí uklízí především plastové kelímky, plechovky nebo prázdné lahve. Pytle se dají počítat na desítky a to jen v tomto kempu. Brigádníci také skládají bílé party stany, sundávají červenobíle naváděcí pásky.

Zázemí pro motocykly po víkendové Velké ceně

Paddock neboli zázemí, kde parkují týmy, je stále plné. Různobarevné kamiony ještě dnes zůstanou, protože jezdci budou ještě testovat stroje na okruhu pro další závody. V areálu jsou stále mobilní stánky i stoly, všude jsou ještě rozmístěné desítky železných plotů a betonových bariér. Rozebírat budou také dnes odpoledne některé tribuny. Okolo cest jsou stále značky, šipky a ukazatele, jsou ale buď položené, nebo otočené tak, aby nemátly řidiče. Automotodrom ještě úklid čeká.

Budoucnost dalšího ročníku

Podle vyjádření primátorky Markéty Vaňkové z ODS to vypadá, že víkendová jednání dopadla lépe, než sama očekávala. Dorna projevila zájem o to, aby se v Brně příští rok znovu závod motocyklů jel, a také i po roce 2020.

Vynalézavost některých lidí zřejmě nezná mezí

Právě za rok totiž končí pětiletá smlouva, kterou má Spolek pro GP, který tvoří kraj a město, uzavřenou se španělským promotérem.

Vše ale bude záležet, na tom, jestli se podaří vyjednat dotaci od státu na zalistovací poplatek, který se každoročně zvyšuje. Nyní za něj spolek platí více než 100 milionů korun. Jak z hospodářského hlediska dopadl ten letošní ročník, by mělo být jasné tento týden.

autor: tip
Spustit audio

Související