První nájezd byla haluz, na druhý jsem si věřil. Extraligové semifinále vyrovnal hradecký Knotek

4. duben 2017

Semifinále hokejové extraligy mezi Kometou Brno a Hradcem Králové je po čtyřech zápasech vyrovnané 2:2. Utkání na jihu Moravy nabídla dva zcela odlišné scénáře. Třetí duel série Kometa ovládla 8:0, ve čtvrtém se radoval Hradec Králové po výhře 1:0 po samostatných nájezdech. Při nich se dvakrát trefil útočník Tomáš Knotek, který se přitom za specialistu na tuto činnost nepovažuje.

„Abych řekl pravdu, tak jsem zatím snad dal jediný nájezd ani nevím z kolika. Jsem rád, že jsem si to správně načasoval,“ těšilo královéhradeckého hrdinu Tomáš Knotka, když Mountfield vyrovnal semifinálovou sérii s Brnem na 2:2.

Sedmadvacetiletý útočník při obou svých pokusech volil kličku až těsně před domácím brankářem Markem Čiliakem.

„První byla trošku haluz. Čiliak mi do toho sáhl, ale myslím, že bych to stejně zametal do prázdné branky. Na druhý jsem si docela věřil, i když to u brankové čáry bylo tak tak. Ale jsem rád, že jsme dali nějaké góly a Patrik to zavřel,“ nezapomněl Knotek na oporu v brance.

Brankář Patrik Rybár kryl v základní hrací době a prodloužení 39 brněnských střel. Při nájezdech sice jeden gól dostal, i tak ale jeho tým vyhrál. Přitom předcházející den při prohře 0:8 Rybár po dvou třetinách střídal.

„Řekli jsme si, že to nebudeme řešit, vyspíme se a podáme úplně jiný výkon, to se podařilo. Šel jsem brzo spát, povedlo se mi usnout, se spolubydlícím máme pohodu,“ hledal slovenský gólman důvody, proč se mu čtvrtý zápas tak povedl.

Jako jediný hráč Komety překonal Rybára v nájezdech obránce Ondřej Němec. Při druhém pokusu v sedmé sérii už si na něj už ale nepřišel. „Zápas mu vyšel, chytal skvěle, stejně jako Čilo (Marek Čiliak, pozn. red). Oni jsou klíčoví muži série,“ říká.

Páté semifinále čeká hokejisty Hradce Králové a Komety Brno ve čtvrtek na východě Čech. Semifinálovým dějištěm dnes a zítra bude Chomutov, kde se Piráti pokusí za stavu 0:2 na zápasy vyrovnat sérii s Libercem.

autoři: dan , VM
Spustit audio