První den železniční výluky v Brně je poklidný. Zátěží bude až pondělí

13. červenec 2013

V Brně se ode dneška musí cestující vlakem smířit s komplikacemi. Kvůli opravě viaduktu u hlavního nádraží řada vlaků končí a začíná jinde než dosud. Výluka a s ní spojené změny potrvají až do 11. srpna.

Hlášení o výluce budou cestující na hlavním nádraží v Brně slýchat ještě několik týdnů. První den výluky a změn některé překvapil.

„Pořádně nevíme, kde je to Dolní nádraží, musíme si najít autobus, který nás tam dopraví, takže je v tom docela velký zmatek,“ říká jedna z cestujících a druhá dodává, že výluka jí zkomplikuje jinak přímé spojení a že přestupy s kufrem jsou pro ni náročné.

Oprava viaduktu v Křenové ulici zcela změnila systém železniční dopravy v centru Brna. Přes hlavní nádraží nejezdí vlaky ve směru na Havlíčkův Brod a Českou Třebovou. Začínají a končí v jiných stanicích, odkud cestující do centra a z centra vozí autobusy a tramvaje. O změnách informují cestující přímo na nádraží pracovníci Českých drah.

První den výluky tak probíhá bez větší komplikací. Novou organizaci vlakové dopravy prověří pořádně teprve pondělí, pracovní den, kdy do i z města cestuje mnohonásobně více lidí.

Čtěte také

Výluka viaduktu Křenová v Brně
autoři: Michal Záboj , Marína Dvořáková
Spustit audio