Primát Uherského Hradiště. Lidé v městské hromadné dopravě jezdí jako jediní v kraji elektrobusy

Po Uherském Hradišti jezdí ode dneška dva elektrobusy, každý stál jedenáct milionů korun

Autobusy jsou součástí městské hromadné dopravy. Ve Zlínském kraji je zatím žádné jiné město nevyužívá. 

Na jedno nabití ujede elektrobus sto padesát kilometrů. Společnost ČSAD Uherské Hradiště na ně získala evropskou dotaci. Jeden elektrobus bude jezdit na nové lince číslo osm, kterou cestující využívají od pondělního rána, upřesnil ředitel ČSAD Uherské Hradiště Radislav Kusák.

Tato linka bude začínat na sídlišti Východ na zastávce Rudy Kubíčka, pokračovat přes Derflanskou, ZŠ Větrná a Mařatice Horní konec na hřbitov a odtud po trase linky č. 5 na autobusové nádraží. Odtud bude nová linka vedena směrem na Starou Tenici na zastávku Svatojiřské nábřeží a dále na novou zastávku Uherské Hradiště, železniční stanice.

Zastávka bude v prozatímním provozu na ploše před výpravní budovou ČD, ale od září by měly být zprovozněny původní zastávky na ulicích Na Stavidle a Kollárova.

Autobus bude pokračovat směrem k nemocnici na sídliště Štěpnice, kde obslouží všechny zastávky na trase. Stejnou trasou se bude autobus vracet na autobusové nádraží a odtud po trase linky č. 3 na sídliště Východ.

Celková délka této okružní linky bude 17 kilometrů a spojení sídliště Východ s centrem Uherského Hradiště a dále na sídliště Štěpnice tak bude posíleno 14 spoji denně.

V Uherském Hradišti jezdí elektrobusy
autor: pes

Související