Přesňáky

Vyzkoušejte recept od Zdeňky Rybové z Vacenovic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Na přibližně 20 přesňáků budeme potřebovat:
15 moučnějších brambor uvařených den dopředu
hladká mouka
sůl
sádlo na smažení
povidla
mák

Postup:
1. Brambory nastrouháme, osolíme a zpracujeme s moukou, kterou postupně přidáváme, protože těsto řídne.

2. Z těsta vytvoříme bochánky, které vyválíme na placky.

3. Smažíme dozlatova na lehce vymaštěné pánvičce.

4. Před podáváním potíráme povidly, sypeme mákem a srolujeme.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser