Přesňáky
Vyzkoušejte recept od Zdeňky Rybové z Vacenovic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na přibližně 20 přesňáků budeme potřebovat:
15 moučnějších brambor uvařených den dopředu
hladká mouka
sůl
sádlo na smažení
povidla
mák
Postup:
1. Brambory nastrouháme, osolíme a zpracujeme s moukou, kterou postupně přidáváme, protože těsto řídne.
2. Z těsta vytvoříme bochánky, které vyválíme na placky.
3. Smažíme dozlatova na lehce vymaštěné pánvičce.
4. Před podáváním potíráme povidly, sypeme mákem a srolujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser