Prázdniny u babičky s písničkou. Hlasujte a vyberte nejlepší zpěváčky na Moravě

31. srpen 2020

Morava je krásná zem a k tomu velice zpěvná. Zpívá kdekdo, třeba děti na prázdninách. Do vysílání se tak i letos vrací již tradiční soutěž Prázdniny u babičky.

Soutěžíme tentokrát o knížky a rodinné vstupenky do VIDA! science centra, ZOO Brno, Hvězdárny a planetária Brno, Archeoparku Pavlov a na Mohylu míru. Všechny tyto instituce se totiž zapojily do projektu Chytré prázdniny.

Chcete vyhrát? Zavolejte během letních prázdnin do studia Českého rozhlasu Brno (tel. číslo 726 46 5200) kolem 12:10 a zazpívejte písničku dle vlastního výběru.

Do pořadu Morava krásná zem ve všední den nebo Blahopřání s písničkou o víkendu.

Pokud vaši známí, sousedé, kamarádi, přátelé a příbuzní nestihnou dítě zpívat přímo ve vysílání, písničku ještě reprízujeme ve večerní části pořadu zhruba v 18:45. Případně si pořad můžete poslechnout z celodenních záznamů na našem webu v sekci Audioarchiv.

Od pondělka následujícího týdne pak budou všechny děti z jednoho týdne mezi sebou soutěžit o přízeň posluchačů. Zpěváček s největším počtem hlasů vyhraje zmíněnou rodinnou vstupenku do jednoho z turistických cílů sdružených v projektu Chytré prázdniny.

Soutěžící ze 8. týdne (24. až 30. srpna 2020):

Hlasovat můžete do pondělí 7. září do 10:00 hodin.

autoři: lop , Jiří Kokmotos
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.