Pravidelnost a každodenní píle dělá tanečníka, shodují se mistři světa David Odstrčil a Tara Bohak

20. prosinec 2022

Tanečníci David Odstrčil a Tara Bohak patří k dlouholetým reprezentantům tanečního klubu Kometa Brno. Letos v létě získali pro Českou republiku první titul mistrů světa v kategorii profesionálů.

Oba pocházejí z tanečních rodin. „Já z taneční rodiny Odstrčilů v Brně a Tara z rodiny tanečníků ze slovinského Mariboru. Můj dědeček byl jeden z nejdéle sloužících prezidentů českého svazu tanečního sportu, ten to v Brně všechno začal. Potom v tom pokračoval můj tatínek a já na to navazuju,“ vyjmenovává své předchůdce David Odstrčil.

Letos získali první titul mistrů světa v tanečním sportu pro Českou republiku. „Byla to soutěž v deseti tancích, kde jsou jak ty klasické, tak latinské. Naší silnou disciplínou byla kombinace. Když jsme se připravovali, trávili jsme na parketu šest až osm hodin denně.“

Na tanečním parketu vystřídal David Odstrčil několik partnerek. Může se stát, že se lidé natolik sblíží a že se z nich stanou také životní partneři? „My jsme s Tarou velcí kamarádi, ale někdy se stane, že na parketě vznikají i ty partnerské vztahy. Stává se, že když skončí ten soukromý tanec, tak skončí i ten profesní.“

A jaké zážitky si odnášejí z tanečního parketu? „Pro mě to byly vždycky mistrovství světa nebo Evropy, na které se přišla podívat moje rodina, kamarádi. Je to krásné, když máte takovou podporu,“ svěřuje se Tara Bohak.

Co všechno musí zvládat, aby se dokázali udržet na taneční špici? V kolika letech vstoupili na taneční parket? Jak vypadá každodenní život profesionálního tanečníka? O tom si poslechněte v záznamu Apetýtu, moderuje Lucie Hostačná.

Spustit audio

Související