Prastarý rodinný recept na lahodný perník z Traplic
Prastarý rodinný recept na lahodný perník, od Věry Šilcové z Traplic, zazněl v Apetýtu 18. července.
Suroviny:
500 g mletého cukru, 2 celá vejce, 2 lžičky kakaa, 1 vanilkový cukr, 150 g povidel, 4 lžíce oleje, 250 ml mléka /vlažného/, polovina kávové lžičky skořice, 50 g hladké mouky, lžička jedlé sody
Postup:
Mletý cukr, vejce, kakao a vanilkový cukr smícháme dohromady.
Přidáme povidla, olej, mléko, skořici a nakonec hladkou mouku a jedlou sodu.
Pečeme na pečícím papíru 20 minut při 170 stupních.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.