Práce s Honzou Hřebejkem je nabíjející, inspirující, ale není jednoduchá, popisuje Petra Hřebíčková

13. září 2022

„Je to kreativní a zábavné.“ Tak mluví Petra Hřebíčková o natáčení seriálu Pozadí událostí. Kvůli roli si nechala přebarvit vlasy do zrzava. „Pomohlo mi to cítit se jako šedá myška.“ Kde všude se seriál natáčel? Měnila si barvu vlasů kvůli nějaké jiné roli? Jak všechno s dětmi a rodinou zvládá? Cítí na jevišti trému? Má filmovou zkušenost s nahotou? Poslechněte si v audiu.

S režisérem Hřebejkem dokonce přemýšleli, jestli herečka nemá přidat pár kil. „Vnější změna mi pomáhá dostat se k vnitřnímu cítění postavy,“ vysvětluje.        

„Práce s Honzou Hřebejkem je velmi nabíjející, inspirující a není úplně jednoduchá. Nestačí naučit se text, ale musíte počítat s tím, že všechno bude jinak a bude se vycházet z hlavně z postav a situace. Je to kreativní a zábavná práce.“

„Když je potřeba situace dotvořit, mění se texty, vymýšlejí se i nová slova. Je potřeba znát svoji postavu, být perfektně připraven. Baví mě to, protože v mantinelech daných scénářem si můžu hrát. Je to někdy náročnější, ale práce tak není jen plněním příkazů. Člověk může i něco přinášet,“ pochvaluje si Petra Hřebíčková.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související