Pořad Strom lásky mý slaví stovku, písničky z 80. let totiž neomrzí

12. březen 2021

Písničkami z 80. let končí nejeden večírek a lidé si je často rádi prozpěvují. My vám je přinášíme v pořadu Strom lásky mý každou neděli po 17. hodině. Připravují ho pro vás Standa Hložek a Pavel Mašek.

Standa Hložek začínal svou „mediální“ kariéru v roce 1979 jako redaktor okresního vysílání rozhlasu po drátě. Tehdy seděl za mikrofonem zlínské či spíše gottwaldovské pobočky brněnského rozhlasu jako novinář. Odtud pak už zamířil k Haně Zagorové jako muzikant a začala jeho hudební kariéra.

Po 40 letech se Standa Hložek vrací k mikrofonu ve vile Jana Antonína Bati ve Zlíně. Ke spolupráci na pořadu přizval rozhlasového kolegu Pavla Maška, který je také muzikantem, ovšem o generaci mladší. Strom lásky mý aneb Písničky z doby, kdy jsem měl jen 16 jar je titul, který vychází ze Standovy písničky, k níž napsal text geniální textař Zdeněk Borovec. Kluci pouští silné písničky svých generací, zpovídají známé muzikanty a kolegy z branže.

Posluchači také v pořadech slýchávají porovnávání původních verzí a českými autory převzatých nahrávek, které jsou typické zejména pro 80. léta. Konečně i písnička Strom lásky mý je původně z pera Alana Parsonse a Erica Woolfsona.

Naše moderátorské duo Hložek a Mašek vám zpříjemnilo už 100 nedělních podvečerů. Poslouchat ho můžete i nadále, a to vždy po zprávách v 17 hodin.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.