Pondělí: Těžké začátky

17. únor 2014

Každý začátek je těžký, říká se. V mnoha případech je to pravda, v našich životech je spousta tzv. přirozených začátků: z maminčiny náruče do jeslí, do školky a pak do školy. Potom přijde láska - první, potom druhá, manželství a pak případně další - zase nový začátek. Změníme se z rodičů na prarodiče- tahle změna je většinou tou nejpříjemnější v našem životě. A to nemluvím o změnách v profesi, ke které jsme se rozhodli dobrovolně, případně k ní byli přinuceni okolnostmi. A přijde důchod... Každý tyhle situace, které přináší život, prožívá jinak - někdo snadno, jde "do toho" rovnýma nohama, jiný se s novou situací smiřuje obtížně a nerad.

Ke spokojenému manželství jsem přišla až "na druhé podání" - změna to byla obrovská a rozhodně jí nelituju! A taky jsem díky vážné nemoci změnila zásadně svůj žebříček hodnot. Tahle změna byla pro mě osobně tou nejtěžší a pořád se tomu učím...


autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.